Aiglon College

Местоположение

Aiglon College (Еглон Колидж) е разположен в Западна Швейцария, в кантона Во. Кампусът на колежа заема 46 декара и е построен върху прекрасно плато с южно изложение, на 1170 м н.в. в швейцарските Алпи.

За училището

Преподаването в Aiglon College е съобразено с английската образователна система. Тук се обучават около 350 деца от 58 националности. Кампусът на училището разполага с: компютърна зала, учебни лаборатории, фонетични кабинети, библиотека, център по музика и изкуства и др. Голяма част от възпитаниците на Aiglon продължават образованието си в университети и колежи в САЩ и Европа.

Настаняване

Aiglon College разполага с 4 общежития за момичета и 4 за момчета, като децата се настаняват в комфортни стаи с до 4 легла.

Спорт и развлечения

Предлага се разнообразна програма от извънкласни дейности: спорт (баскетбол, тенис, футбол, лека атлетика, гимнастика, плуване, волейбол, планинско колоездене, ориентиране, кану и скално катерене, ски и др.), клубове по интереси, занимания по изобразително изкуство, актьорско майсторство, танци и др.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка и полагат изпити по английски език и математика. Провежда се и интервю.

Възраст на учениците:

9 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● IGCSE
● IB

Стипендии:

Да - за високи академични резултати
Локация
Държава Швейцария
Град Chesières-Villars

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Aiglon College