Sotogrande International School

Местоположение

Sotogrande International School (SIS) се намира в едноименното градче Сотогранде, на 30 мин от Марбея. Най-близкото голямо летище е Малага. Училището се намира в една от най-живописните области на Испания – Андалусия, популярна туристическа дестинация с красиви плажове, богата история и впечатляваща архитектура.

За училището

SIS e международно англоезично училище, в което се обучават над 700 деца от 45 националности. От тях 30% са от Англия, 35% - от Испания, a останалите са от Източна Европа, Америка и др. Средната успеваемост на изпитите IB е 35 точки. Възпитаниците на училището продължават образованието си в топ университети в Европа и САЩ.

Настаняване

Условията в модерното общежитие на училището са отлични. Децата се настаняват в стаи с 2 легла със самостоятелен санитарен възел. На тяхно разположение са: бърз безжичен иннтернет, открит плувен басейн, библиотека, парк, танцово студио и спортни игрища.

Спорт и развлечения

Учениците могат да практикуват плуване, подводно гмуркане, баскетбол, футбол, голф, крикет, тенис, фехтовка. Предлагат се и клубове по интереси (творческо писане, журналистика, модел на Обединените нации) и екскурзии.

Изисквания за прием

Кандидатите трябва да представят академична справка за последните 3 год. и да положат успешно изпити по английски език и математика.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● IB

Стипендии:

Да - за академични постижения
Локация
Държава Испания
Град Сотогранде

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Sotogrande International School