Schule Schloss Salem

Местоположение

Schule Schloss Salem (Шуле Шлос Залем) е едно от най-престижните училища в Европа. Разполага с 4 кампуса (Hohenfels, Salem, Überlingen и Härlen) в провинция Баден Вюртемберг, южна Германия.

За училището

Кампусът на училището включва модерни учебни зали, комфортни общежития, отлична спортна база, арт студиа, музикални зали, места за отдих, кафетерия, библиотека, спортни игрища, собствено пристанище на езерото Констанц и др. За последните години от обучението си учениците могат да избират между немската програма Abitur (на немски език, в нея се обучават 75% от тях) или IB (на английски език).

Настаняване

Всеки от кампусите разполага с отделни общежития за момчета и момичета. По-големите ученици са настанени в комфортни стаи с 1 или 2 легла, а по-малките - в стаи с 2 до 4 легла.

Спорт и развлечения

Участието в общественополезни дейности е важна част от обучението: оказване на първа помощ, грижа за възрастни хора и хора в неравностойно положение, училищната пожарна команда. Спортните занимания включват: плуване, футбол, волейбол, бадминтон, баскетбол, голф, тенис, фитнес, алпинизъм, гребане, ветроходство и др. Има и разнообразни клубове по интереси, както и обменни програми в чужбина.

Изисквания за прием

Отличен успех от последните 2 години. Полагат се изпити на място в училището по английски (или немски) език, отделни предмети и интервю.

Възраст на учениците:

14 - 18 год.

Образователни програми:


● Abitur
● IB

Стипендии:

Да - за отличен успех
Локация
Държава Германия
Град Залем

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Schule Schloss Salem