Schloss Neubeuern

Местоположение

Schloss Neubeuern (Шлос Нойборн) се намира само на няколко километра от езерото Chiemsee (Кимзе), наричано още ,,баварското море”. Училището има отлично местоположение сред алпийски ски курорти и голф игрища, между Мюнхен и Залцбург.

За училището

Schloss Neubeuern е интернационално училище, основано през 1925 г. и се смята за едно от най-добрите пансионни частни училища в Германия. В него по немската образователна система се обучават 220 ученика, разпределени в малки групи (до 12 деца). За ученици с ниско ниво на немски език училището предлага подготвителна езикова програма.

Настаняване

Момичетата и момчетата се настаняват в отделни общежития. По-малките ученици са в стаи с 2 - 3 легла, а по-големите - в единични или двойни стаи.

Спорт и развлечения

Спортната база на училището предоставя възможност за практикуване на разнообразни спортове. Предлагат се и клубове по интереси: хор, актьорско майсторство, фотография, рисуване, музика, готварство, грънчарство, моделиране, шах, химия, компютри и др. Организират се екскурзии до други страни. Изключително популярни са обменните програми в САЩ, Индия, ЮАР, Франция и др.

Изисквания за прием

Представя се CV, академична справка за последните 2 години, препоръка от преподавател и мотивационно есе на немски език.

Възраст на учениците:

10 - 18 год.

Образователни програми:


● Abitur

Стипендии:

Да - за кандидати с изявени лидерски качества и разнородни интереси
Локация
Държава Германия
Град Нойборн

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Schloss Neubeuern