Gymnasium Lindenberg

Местоположение

Gymnasium Lindenberg (Гимназиум Линденберг) се намира в провинция Бавария, в едноименния град Линденберг. Градът е известен курортен център с живописна природа и отлично местоположение - само на 30 мин от Австрия, Швейцария и езерото Констанц.

За училището

В Gymnasium Lindenberg се обучават около 800 деца по немската програма Abitur, като могат да избират между 2 профила - хуманитарен (чужди езици) и природни науки и технологии. Характерно за училището е двуезичното обучение и нарастващия брой чуждестранни ученици. Гимназията се гордее с успехите и наградите на своите възпитаници в областта на научните проекти.

Настаняване

Чуждестранните ученици се настаняват в Хумболд инстутит Линденберг, в стаи с 2 легла със самостоятелен санитарен възел. Освен целогодишна грижа за децата, училището предлага и допълнитена езикова подготовка.

Спорт и развлечения

Предлагат се различни спортове: миниголф, планинско колоездене, тенис на маса, сауна, плуване, волейбол и др., както и разнообразни клубове по интереси. Организират се екскурзии и обменни програми в чужбина.

Изисквания за прием

Кандидатите трябва да представят академична справка и да положат успешно изпит по немски език.

Възраст на учениците:

10 - 17 год.

Образователни програми:


● Abitur

Стипендии:

Не се предлагат
Локация
Държава Германия
Град Линденберг

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Gymnasium Lindenberg