Pinewood School

Местоположение

Pinewood School (Пайнууд Скуул) e aмериканско международно училище, което се намира в Солун, вторият по големина град в Гърция след столицата Атина. Солун е пристанищен град с богата история и култура, стартегически търговски център и популярна туристическа дестинация.

За училището

Училището е основано през 1950 г. и предлага качествено обучение както по американската образователна система, така и по международната програма IB. Кампусът е модерен и включва: 26 класни стаи, библиотека, аудиовизуален център, лаборатории, компютърна зала, кабинет по музика, ателие и гимнастически салон. Над 85% от възпитаниците на училището продължават образованието си в колежи и университети в САЩ и Великобритания.

Настаняване

Настаняването е в общежитието на училището, което се намира на 5 км от учебния комплекс. Децата се превозват с автобус от общежитието до колежа и обратно. Настаняването е в комфортни стаи с 1-2 легла.

Спорт и развлечения

Предлагат се следните спортове: баскетбол, футбол, фитнес, плуване, голф, тенис и волейбол и др. Популярни са и клубовете по интереси: мажоретен състав, танци, хор, театър, дигитална фотография, творческо писане, журналистика и роботика.

Изисквания за прием

Кандидатите трябва да представят академична справка за последните 2 години и да се явят на интервю.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● American High School Diploma
● IB

Стипендии:

Не се предлагат
Локация
Държава Гърция
Град Солун

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Pinewood School