L’École des Roches

Местоположение

L’École des Roches (Лекол дьо Рош) се намира в област Нормандия - на 115 км от Париж, на 110 км от крайбрежието и на няколко минути от живописното градче Верньой-сюр-Авр.

За училището

Училището отваря врати през октомври 1899 г. Днес модереният кампус разполага с първокласни спортни съоръжения, голяма аула, 25 класни стаи, 5 учебни лаборатории, видео и компютърни зали и др. През годините тук са се обучавали деца на семейства от световния елит. За качеството на обучение свидетелстват резултатите на учениците на финалните изпити за Baccalauréat Fraçais и International Baccalaureate (IB).

Настаняване

Колежът разполага с 12 общежития, в които живеят над 430 деца от 120 националности. Настаняването е според възрастта и пола на учениците, в комфортни спални помещения.

Спорт и развлечения

Училището притежава изключителни спортни съоръжения, вкл. собствен стадион, плувен басейн, 5 тенис корта, конна база, голф игрище и др. Предлагат се разнообразни извънкласни дейности и клубове по интереси. Редовно се организират екскурзии до различни забележителности и градове във Франция и чужбина.

Изисквания за прием

Представя се академична справка за последните 2 години от обучението и се полага изпит по френски или английски език.

Възраст на учениците:

6 - 18 год.

Образователни програми:


● Baccalauréat Fraçais
● IB (English)
● IB (Fraçais)

Стипендии:

Не се предлагат
Локация
Държава Франция
Град Верньой-сюр-Авр

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • L’École des Roches