École de Tersac

Местоположение

Ecole de Tersac (Екол дьо Терзак) е престижно международно пансионно училище, разположено в югозападна Франция, между Бордо и Тулуза. Училището отваря врати през 1964 г. Кампусът му обхваща 4 хектара красиви паркови площи, а сградите на училището са част от световното наследство на ЮНЕСКО като образци на френска архитектура от XIX в.

За училището

Училището се слави с безупречна репутация както заради високите академични постижения на учениците му, така и заради отличните условия за обучение, настаняване и спорт. Възпитаниците на училището продължават образованието си в престижни университети във Франция, Швейцария, Англия и САЩ.

Настаняване

Учениците се настаняват в общeжитията на колежа в стаи с 4 - 8 легла или в приемни семейства, в самостоятелни или двойни стаи. Училището предлага и луксозно настняване в Chateau Chantegri и Le chateau Bouynot.

Спорт и развлечения

Има възможност за практикуване на лека атлетика, голф, тенис, бейзбол, баскетбол, волейбол, футбол, ръгби, фехтовка, бойни изкуства, конна езда, гребане, стрелба, стрелба с лък и др. Предлагат се множество клубове по интереси, както и разнообразни екскурзии.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години, и препоръка от преподавател. Полагат се изпити по френски език, математика и друг предмет и се провежда интервю.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:

Baccalauréat Fraçais

Стипендии:

Не се предлагат
Локация
Държава Франция
Град Meilhan-sur-Garonne

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • École de Tersac