St Gilgen International School

Местоположение

St Gilgen International School (Международното училище в Санкт Гилген)се намира в едноименното живописно селце Санкт Гилген – родно мястона семейството на Моцарт, на 45 мин. от Залцбург, в австрийските алпи.Кампусът е с живописен изглед към езерото Волфганг.

За училището

Училището e акредитирано както от международната асоциация на IBучилищата, така и от австрийското министерство на образованието.Базата е отлична: модерни учебни сгради, фитнес, басейн и комфортниобщежития. Успеваемостта на финалните изпити е 93% при среден успех32.5 т., като 18% от учениците постигат резултат над 38 т.

Настаняване

St Gilgen International School разполага с 4 общежития - 3 в самия град и1 новопостроено, което е част от сградния фонд на училището. Стаите сакомфортни и модерно обзаведени.

Спорт и развлечения

Учениците практикуват различни спортове: ски, плуване, баскетбол,тенис, голф, йога и др. Предлагат се клубове по интереси като: театралноизкуство, хип-хоп, дизайн, творческо писане, издаване на училищниявестник. Организират се екскурзии в Австрия и чужбина.

Изисквания за прием

Кандидатите полагат изпити на място по английски език и математика.Провежда се и интервю. Представят се академична справка за последните3 години и препоръка от преподавател.

Възраст на учениците:

9 - 18 год.

Образователни програми:


● Pre-IB
● IB
● IGCSE

Стипендии:

Да - за академични постижения,изкуства, спорт, музика, лидерскиумения, благотворителна дейност
Локация
Държава Австрия
Град Санкт Гилген

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • St Gilgen International School