American International School

Местоположение

American International School - Salzburg (Американското международноучилище) е разположено в Залцбург, в подножието на aвстрийскитеАлпи. Освен като родно място на Моцарт и значим културен център,градът се смята за един от най-красивите в Западна Европа.

За училището

Училището разполага с комфортни класни стаи и кабинети,а съотношението преподавател - ученици е 1:3. Обучението е на английскиезик, по американската образователна система. Възпитаниците на AIS-Salzburg продължават образованието си в университети в Европа, САЩи Близкия Изток.

Настаняване

AIS-Salzburg е типично пансионно училище. Около 85% от ученицитеживеят в общежитията на пълен пансион през цялата година. Стаите сас 2 до 4 легла, със самостоятелен санитарен възел.

Спорт и развлечения

Учениците могат да практикуват плуване, тенис на корт, фитнес,баскетбол, волейбол и алпинизъм. Всяка година се организират2 екскурзии до европейски градове, а през зимата - ски и сноубордуикенди в австрийските Алпи.

Изисквания за прием

Кандидатите полагат писмен изпит по английски език и представятакадемична справка за последните 2 години, както и препоръки отпреподавател по английски език и математика.

Възраст на учениците:

12 - 19 год.

Образователни програми:


● American High School Diploma,
● AP

Стипендии:

Не се предлагат
Локация
Държава Австрия
Град Залцбург

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • American International School