Fulbright

Програма “Фулбрайт”

През септември 1945 г., само няколко седмици след пускането на атомната бомба над Хирошима, сенаторът Джеймс Уилям Фулбрайт внася проектозакон за учредяване на програма за международен образователен обмен, която да се финансира от средства, придобити чрез продажба на американски военни съоръжения от Втората световна война. Предложеният проектозакон се приема без дебат и става закон, подписан от президента Хари Труман на 1 август 1946 г. През 1961 г. по времето на президента Джон Кенеди, сенаторът Фулбрайт и представителят на щата Охайо, Уейн Хейз, прокарват “Закон за образователен и културен обмен”, известен още като закона “Фулбрайт-Хейз”.

Виж тук

График и цени

График и цени на курсовете в учебен център към Комисия “Фулбрайт”

Виж тук

Стипендии “Фулбрайт” за преподавателска и изследователска дейност

Стипендии “Фулбрайт” за преподавателска и изследователска дейност дават възможност на български учени и университетски преподаватели да работят по специалността си от 3 до 5 месеца в престижни университети и научни институти в САЩ. Програмата е достъпна за специалисти от всички области на науката и изкуствата, с изключение на клинична медицина и стоматология. Всяка година се отпускат по 5 стипендии.

Виж тук

Стипендии “Фулбрайт” за магистърски и докторски програми (всички дисциплини)

Стипендии “Фулбрайт” за магистърски и докторски програми дават възможност на кандидати за магистърска/докторска степен да се обучават в престижни университети в САЩ. Програмата е достъпна за кандидати от всички области на науката и изкуствата с изключение на клинична медицина и стоматология. Финансирането по програмата е за една академична година (10 месеца). Всяка година се предоставят между 6 и 8 стипендии.

Виж тук

Консултантски услуги

Консултантският център към Комисия “Фулбрайт” предлага индивидуални и групови консултации за американската образователна система и процеса на кандидатстване за прием със стипендии в акредитирани американски колежи и университети...

Виж тук

Локация
Държава България
Град гр. София
Адрес Витоша 12

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Fulbright