Кажете "ДА" на предложение за работа

 

Какво е да не обичаш доброволчеството? Можете да участвате, като треньор на спортен тим, да преподавате английски в общността или да бъдете част от социалния патронаж. Възможностите за доброволчество са безкрайни.

 

Личното удовлетворение е също голямо в хората, които доброволно работят. Но какво да кажем за доброволчеството, като част от кариерното ви развитие? Може ли доброволчеството да даде тласък на вашата кариера? Ето някои идеи, над които да помислите.

 

Опит от първа ръка

Възползвайте се от възможността да станете доброволци и разберете сами коя кариерна облас ви допада. Ще можете да включите и опита в автобиографията си.

 

Вземи умения

Много благотворителни организации и организации с нестопанска цел осигуряват обучение и постоянна подкрепа за доброволците. Спортните сдружения и клубове предлагат обучение по съдийство и коучинг. Вие ще развивате жизнените умения в общуването, управлението на себе си и другите, и ще се възползвате от поставянето на умения в редовна практика в реална ситуация.

 

Откройте се от тълпата

Възможностите за изграждане на опит в някои области на работа са много конкурентни. Платените роли в зоологическите градини са оскъдни. Въпреки това кандидатите, които доброволно са участвали в зоологическа градина или други организации за грижа за животните, могат да се възползват, когато става въпрос за кандидатстване за работа.

 

Вкарайте страстта си в действие

Доброволчеството ви дава възможност да навиете ръкавите си и да се захванете с кауза. Благотворителните организации използват доброволци за подпомагане на събития, кампании и действия. Включването, доброволческата дейност ви дава огромно възнаграждение чрез вашата промяна. Това може да доведе до намирането на правилното място, където се предлагат платени работни места. Също така ще изградите мрежа от връзки в организацията. Това е друг удобен начин за развитие на кариерата.

 

Когато работодателите искат повече

Работодателите търсят дипломирани специалисти, които са направили нещо повече от това, което са се появили и са постигнали добри оценки. Те също така търсят хора, които са допринесли за други и са развили комуникативни и екипни умения. Доброволчеството може да бъде точно това, от което се нуждаете, за да впечатлите бъдещия си работодател. Поддържайте мечтите си живи

 

Не се отказвайте от собствените си мечти. Местни театрални компании, художествени галерии и концертни групи търсят опитни доброволци, които да се присъединят към тях в създаването на културни и артистични преживявания за общността.

 

Работете

Нестопанската дейност често се управлява от доброволни съвети и управителни комитети. Това е чудесен начин да подобрите уменията си за управление.

 

Ще работите с други специализирани доброволци и ще ръководите, и управлявате организация с нестопанска цел. Така че, бъдете готови за солидна ангажираност на време.

 

Извличане на най-доброто от доброволчеството

 

    • Намерете програми, които имат ориентация, постоянна подкрепа и ясни очаквания за доброволците.

    • Задайте си някои въпроси, преди да започнете: колко от времето си трябва да дадете? Кога и къде ви устройва? През какъв период от време?

    • Какво е необходимо да дадете на организацията? Ще допринесете със своите умения и опит. Бъдете готови да се учите и да се адаптирате към новите начини на правене на нещата.

    • Доброволец за правилни причини. Да, доброволчеството може да има някои ползи за кариерата. Но уверете се, че и мотивите ви са правилни. Ако търсите доброволчески роли, които са в съответствие с нещата, които ви интересуват, това ще е добро начало.

 

Затова протегнете ръка нагоре, запретнете ръкавите си и подайте ръка там, където можете. Ще получите толкова, колкото давате.  Кариерни статии