Как се пише автобиография

 

Форматирането на резюме е важна стъпка към успешното кандидатстване за работа. Рекрутерът ще прекара само мигове, като разгледа вашето резюме, преди да продължи. Създаването на краткo, леснo за преглед и запомнящо се резюме ще отвори врати за вас.

 

Прочетете, за да откриете три ключови съвета за форматиране на вашето резюме.

 

Компютърно грамотни

 

Колкото и да привличате погледа си, реалността е, че средното резюме ще бъде сканирано за 25 секунди. Ако автобиографията ви е твърде трудна за навигиране, повечето мениджъри по наемане ще се преместят на следващия кандидат.

 

Много рекрутери изискват резюмето да бъде представено, като Microsoft Word или PDF документ, защото алтернативните формати не могат да бъдат „прочетени“ от програмите, които използват. Включването на ключови думи, свързани с вашата роля, също е важно, тъй като това е начинът, по който се намират кандидатите при търсене от служители за подбор чрез бази данни.

 

Става въпрос за качество, а не за количество

 

Имайте предвид, че може да сте един от сто потенциални кандидати. Също така, нито един мениджър на наемане няма време да разгледа резюме от 10 страници. Опитайте се да форматирате автобиографията си, за да бъде кратка. За напускащите училище, идеалната дължина е две страници. За тези с установена кариера се препоръчват от три до четири страници.

 

Коректура преди изпращане

 

Работодателите получават безброй автобиографии с многобройни правописни и граматически грешки. Нищо не е по-малко привлекателно от потенциалния кандидат за работа, който не може да пише. Проверете автобиографията си, преди да я изпратите, ако не можете, накарате някой друг да я коригира. Има много онлайн програми за правопис и граматика, които можете да използвате, за да направите това.

 

Форматирането на перфектната автобиография винаги е малко обезсърчаващо, но с правилните съвети и инструкции, можете да направите така, че да изпъкнете пред останалите. Не забравяйте, че вашето резюме е отражение на вас и най-добрия ви шанс да покажете на работодателя какво можете да предложите.  Кариерни статии