Изкуство и отдих

Основи на индустрията

Чрез управлението на музеи, зоологически и ботанически градини, природни резервати и природозащитни паркове, индустрията на изкуствата и рекреационните услуги е отговорна за опазването на нашето национално наследство и история, както и за опазването на местообитанията и видовете.

Промишлеността също така управлява съоръжения за изящни изкуства, спортни и физически развлечения и места за отдих. Някои примери за това са театри, големи развлекателни центрове, здравни и фитнес центрове и спортни зали, както и спортни и развлекателни клубове и съоръжения. Така тази индустрия покрива разнообразни възможности за културно и спортно удоволствие. Организации като казина и лотарии и хазартни дейности, включително интернет хазарт, букмейкър и TAB операция, също са включени в тази индустрия. Те осигуряват възможност за участие в редица различни зони за отдих, например при вземане на залози и дори в организирането на инициативи на общността, финансирани от лотария.

Възможности за работа

Следните сектори на изкуството и индустрията за отдих предлагат възможности за заетост:

  • Дейности за творчески и изпълнителски изкуства
  • Хазартни дейности
  • Дейности в областта на наследството
  • Спортни и развлекателни дейности

Дейности за творчески и изпълнителски изкуства

Секторът на творческите и изпълнителските изкуства включва организации, които провеждащи театрални и музикални представления на живо. Промишлеността обхваща и онези, които работят със сценични изкуства. Важно е да се отбележат творческите творци и самите музиканти, както и тези, които предоставят услуги като сценография, дизайн на костюми, агенции за билети, кастинг агенции и администрация на изкуствата.  Индустрии