Бизнес стажове

 

В САЩ, стажовете са новата норма за много студенти и особено за студенти, които изучават бизнес. Ползите варират не само от опит в избраната от тях област, но също така и възможност да се свържете с професионалисти в бранша, които потенциално биха могли да доведат до предложение за работа след завършване на образованието. Според Блумбърг 75% от учениците са заявили, че са имали поне един стаж, а над 50% от тези студенти са получили работни места в резултат на този опит.

 

Ако възнамерявате да кандидатствате за бизнес стаж в България, ето някои предложения, които да ви помогнат.

 

Работа в международен план

Намирането на стаж в компания с клонове по целия свят е по-лесно, отколкото си мислите. Много международни организации имат стажантски програми, които ще осигурят практически опит и наставничество от страна на ръководителите. Можете да работите в чужбина, без да се впускате в кариера на пълно работно време.

 

Помислете за изкуство

Това може да не изглежда, като най-очевидното поле за бизнес студенти, но индустрията за изящни изкуства винаги търси иновативни и образовани висшисти, които да управляват своите организации. Учениците, които се надяват да съчетаят любовта си към изкуството с практическите си бизнес познания, биха могли да обмислят стажове в музеи, центрове за изкуство и галерии. Големите музеи и центровете за изкуство често имат програми за бизнес стаж за студенти. Те могат да бъдат по-склонни към опитът в областта на маркетинга или оперативния мениджмънт, но това може да бъде добър начин за бизнес студентите да съчетават личните и академичните си интереси.

 

Малките компании предоставят голям опит

Много студенти предпочитат да работят с огромни корпорации , но има много полза при работата с по-малки организации или стартиращи фирми. Като стажант в стартиращ бизнес, по-вероятно е да работите директно с ръководителите, за да печелите практически опит. Стартиращите фирми, също така позволяват на учениците да видят една компания, изградена от самото начало и да получат ценни знания за започване на собствен бизнес след дипломирането.

 

Банковият сектор

Финансовите организации и големите банки имат стажове, които могат да ви помогнат да придобиете опит в областта на бизнеса. Това може също така да отвори вратата за международния опит, тъй като много големи банки имат сестрински банки или клонове по целия свят. Работата с тези корпорации, като стажант може да ви помогне да спечелите позиция след дипломирането си и дори можете да кандидатствате за работа в клон в чужбина.

 

Възможности в здравната индустрия

Много болници и частни практики се стремят да наемат хора с управленски, маркетингови и други бизнес умения, за да помогнат за управлението и организацията. Като стажант, можете да научите как работи една медицинска организация, за разлика от корпоративния бизнес. Можете да придобиете ценен опит в работата с лекари и друг медицински персонал, за да разберете какви са оперативните нужди на болницата, преди да започнете кариерата си.

 

Стажантите, виждат дългосрочните ползи веднага, когато започнат работа. Интернет възможностите са чудесни и ако контактите ви вървят добре, това може да доведе до предложения за работа, стипендии и най-малкото добри препоръки. Отворете ума си при търсене на бизнес стаж и можете да заемете страхотна позиция, в една индустрия, която никога не сте мислили, че е възможно.  Кариерни статии