10 съвета за успешна творческа кариера

 

Знаете какво искате да правите. Всички съмняващи се, са готови да „застрелят“ идеите ви. Но вие сте креативни и сте готови да направите всичко, което е необходимо, за да изградите кариера и да работите върху нещото, което най-много обичате.

 

В моята работа, като кариерен консултант на ученици от средните училища, кариерните мечти, които са най-силни, са тези, които са свързани с креативност. Но дали тези мечти могат да станат реалност?

 

Е, ако питате родителите, отговорът е „Не!“. Родителите искат децата им да бъдат щастливи. И по тяхната сметка не можете да бъдете щастливи, ако сте неработещ актьор, художник, музикант, танцьор, писател или дизайнер!

 

Много хора се отказват от мечтите си. Как да развиете кариера, която се основава на творчеството, таланта, уменията и страстта?

 

Ето няколко съвета, за да започнете.

 

Къде отиваш?

Не става въпрос за вашата кариерна дестинация, а за посоката на кариерата ви. Помислете къде може да се насочите. Какво обичате да правите? Бъдете отворени за учене и нови идеи. И щом веднъж сте го започнали, направете го добре! Тренировка. Практика. Учене. Репетиране. Вашият необичаен талант и страст се нуждаят от оформяне.

 

Вдъхновение

Знаеш, че си креативен, но какво да правиш - откъде да започнеш? От чия работа се възхищаваш? Кой ви вдъхновява? Прочетете техните блогове, следвайте ги в социалните медии. Бъдете близо до тях и се учете от тях. Намерете галерии, концерти, спектакли и фестивали. И използвайте всяка възможност да говорите с хора, които изкарват прехраната си от творческите си таланти.

 

Какво е търсенето?

Потърсете търсени или нарастващи области. Определете тенденциите и влезте в час с тях. Оставете собствена следа в тях.

 

Трябва да ядеш!

Да, главата ти е пълна с идеи, но ти трябва да ядеш, да имаш покрив над главата си и да плащаш сметките. Бъдете готови да работите повече от една работа. Това не е съществуване, в което да сте завинаги. Творческите кариери често отнемат известно време, за да станат самостоятелни. Така че, намерете нещо, което сте щастливи да направите, за да поддържате себе си, като имате достатъчно време и умствено пространство, за да инвестирате в изкуството си.

 

Стажове и доброволчество

Става дума за получаване на опит. Това не е или е ниско заплащане в замяна на възможностите за учене. Възползвайте се максимално от стажа си. Бъдете навреме, работете усилено, бъдете на разположение и бъдете гъвкави - готови да опитате нови неща. Това е мястото, където печелите репутация в индустрията.

 

Запознайте се с някои бизнес умения - ще ви трябват!

Вероятно ще бъдете свободно практикуващ. Научете основите на управлението на бизнеса, така че да можете да печелите пари от това, което правите.

 

Отзвук от хора, които работят, като творци

 

„Когато започнахме, определено не бяхме бизнесмени; бяхме творци, които искаха да създават.“

 

- Бриана и Анна от sixhands

 

Бъдете единственият

Авторът на тийнейджърска фантастика, Джон Ларкин разказа за първия си ден в клас по творческо писане в университета. Тридесет надеждни писатели, готови да направят всичко необходимо, за да успеят. Казано им е: „Само един от вас ще успее, защото само един от вас няма да се откаже“. Той е решил, че ще е единственият.

 

Последните думи - бъдете истински

„Да бъдеш себе си в изкуството си, е най-великото нещо, което можеш да дадеш на света. Ако ви харесва, има големи шансове, че ще има и други, на които също ще им харесва. Автентичността често води до наистина истинско, уязвимо, лично изкуство, което е най-добрият вид. Ще има хора, които обичат това, което правите, ако го правите с автентичност.

 

- Анна Станфорд  Кариерни статии