СГХСТ
За гимназията
Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии е единственото в България специализирано училище с дългогодишни традиции в подготовката на кадри за хлебната и сладкарска индустрия. Тя е основана през 1954 г. като Техникум по хлебопроизводствен профил. От 1973 г. в техникума се изучава и сладкарство, а през 1975 г. е създадена първата работилница по сладкарство. През април 2003 г. Техникум по хлебни и сладкарски технологии приема името Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии.
Прием
Прием след 7 клас.
Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия
Успешно завършилите ученици намират добра реализация във всички фирми, свързани с производството на хлебни и сладкарски изделия. Те са предпочитани от работодателите. Специалностите дават необходимите знания и за развитие на самостоятелен бизнес. Обучението дава възможност и за продължаване на образованието във ВУЗ.
Декорация на сладкарски изделия
През целия период на обучение ще се изучава технология на специалността, машини и съоръжения, суровини и материали, хигиена на производството, здравословни и безопасни условия на труд, приложна декорация, естетика и дизайн, реклама и маркетинг, разширено практическо обучение по технология на производството, естетика, оформление и дизайн и др.
Дуално обучение
Може да станеш експерт, като практикуваш в реална работна среда, докато се обучаваш по избрана професия и специалност. Обучаваш се на 2 места – в гимназията и във фирмата. Когато се дипломираш си вече завършен професионалист, перфектно подготвен за практиката и реалния живот. Обучението е адаптирано към образователните нужди и е на база на новостите и тенденциите в развитието на бизнеса.
Локация | |
Държава | България |
Град | София |
Адрес | ул. „Суходолска“ 12 |